Biodanza in krant de Swollenear dec ’23

Biodanza in krant de Swollenear dec ’23

Wat leuk en boeiend was het interview dat ik mocht hebben met een journalist van de Swollenear. In onderstaande link kan je erover lezen.

https://www.deswollenaer.nl/nieuws/algemeen/294387/een-gelukkiger-leven-met-dans-van-het-leven-biodanza 

Een gelukkiger leven met ‘dans van het leven’ Biodanza

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Dansen op wereldmuziek, plezier hebben, in het moment zijn, contact maken met jezelf en anderen. Vrij bewegen, ontspanning in hoofd en lijf. Dat alles is Biodanza. Biodanza betekent dans van het leven. “Door Biodanza ga je meer uit je hoofd en kom je meer in je lijf, ” legt Biodanza-docent Anneke Blokzijl uit. Iedereen is welkom en je hoeft geen pasjes aan te leren. Biodanza wordt gegeven op drie locaties in Zwolle, door drie docenten.

“Biodanza is een prachtig wetenschappelijk onderbouwd systeem met daarin veel kennis over gezondheid, vitaliteit, en hoe gelukkig te leven,” vertelt Blokzijl.

“Het is een manier om je persoonlijk te ontwikkelen. Je komt dichterbij je gevoel, leert jezelf kennen in contact met de ander; we zijn spiegels voor elkaar. Contact met de ander via ogen en handen is vaak spannend, maar we hebben dat wel nodig. Door de dans ontdek je bijvoorbeeld wat je wilt, wat je grenzen zijn, en kijk je meer met liefde naar jezelf en de ander.”

Vele levensthema’s komen terug in het dansen; het actieve en het rustige en het evenwicht hierin. Muziek is een emotie die rechtstreeks naar je brein gaat. “Dat geeft een lichamelijke reactie; het zet je in beweging, je gaat dansen, het brengt je emotie in beweging”, aldus Blokzijl.

“Je zult merken dat je oordelen die je hebt over jezelf en anderen, kunnen veranderen. Dat gebeurt onbewust. Juist omdat je niet praat. Muziek verhoogt ook onze vitaliteit en vergroot ons vermogen om te genieten. Zo dansen we boven onze dagelijkse beslommeringen uit.”

Blokzijl vertelt wat nog meer de resultaten kunnen zijn van Biodanza. “Opener in contact met anderen, levenslustiger, meer energie, creatiever, meer zelfkennis en eigenwaarde, meer zelfvertrouwen.”

Het maakt niet uit hoe je beweegt, en het is voor iedereen; of je nu jong, oud, stijf, moe, of fit bent. Ook mensen met een beperking kunnen meedoen, na overleg met de docent. “Biodanza richt zich op het gezonde deel van ons leven, op dat wat je kunt. En dat wat je kunt, breidt zich uit”, aldus de Biodanza-docent.

Blokzijl werkte lang in het onderwijs en sinds ongeveer zeven jaar geeft ze les in Biodanza. Ze volgde ook de opleidingen Biodanza voor kinderen en tieners en Biodanza in de natuur. Volgend voorjaar hoopt ze deze waar aan te bieden. Ze verwacht dat Biodanza net zo bekend wordt als Mindfulness en Yoga.

Voor meer informatie; www.Biodanza.nl en www.biodanzainzwolle.nl. Bellen kan ook met Blokzijl; 06 -12352919.

De twee andere docenten zijn Jessica van Bemelen en Marike Pruim. De leslocaties zijn de Bolder, de Bazuin en Danslab-Doas.


Reageren is niet mogelijk.

Facebook User Timeline

Close