Creativiteit: vermogen om te vernieuwen

Creativiteit: vermogen om te vernieuwen

De lijn van creativiteit

Creativiteit is het vermogen om een activiteit te maken om te vernieuwen en te veranderen. Het gaat om zoeken naar oplossingen, is inventief, zoekt nieuwe perspectieven; dit is de transformatie van het leven. Het leven vernieuwt zich voortdurend; er is steeds een beweging van chaos naar orde en omgekeerd.

Weet je dát je al van nature creatief bent als het over vernieuwen gaat; het leven zelf is creatief want je cellen zijn voortdurend zich aan het vernieuwen. Alles wat leven in zich heeft is creatief.

Rolando Toro zei: “Het leven is een ongekende overvloed van creativiteit. Het is kosteloze rijkdom, wellust en luxe.”

Ieder mens heeft een potentie van creativiteit in zich; het is veelal in de loop van je leven weggestopt geraakt.

De creativiteit binnen de dans is niet vormgericht. Het is een kunstwerk, dat ontstaat door het beleven van het moment in muziek, de dans, het contact met en het ervaren van het wonderbaarlijke. Het gaat om oorspronkelijkheid. Alles is goed; er bestaat geen fout, het is immers jouw unieke creatie vanuit overvloed. En ja…. om die overvloed aan creatieve potentie te openen is moed nodig, je durven laten zien en zo expressie er aan geven. Of zich laat zien in denken ‘out of the box’, ondernemend zijn, lekker koken, poëzie of schrijfsels, teken, schilderen, beeldhouwen, dansbewegingen, muziek maken, zingen en nog veel meer.

Het is van binnen naar buiten.

Het is ontwikkelen van onze existentiële creativiteit, waarmee je je leven kan creëren .

Het is ontwikkelen van onze artistieke creativiteit, waarmee je je leven creatief kan vormgeven.

De dansen bevorderen je oorspronkelijke expressie (dat wat je als kind al had), een integratie van Yin-Yang (inspiratie, dromen en gevoeligheid omzetten in actie), expressieve communicatie (je ervaringen delen) , creatieve ontwikkeling (op eigen-wijze kunstwerken maken).

We zijn de wonderen van de natuur, de boodschap, de creatie en de creator van ons eigen leven.

 

Can you remember who you were,

before the world told you who you should be?

Danielle

 

bron: monografie van Anneke “Ont-dekkingsreis naar levensgeluk.”

Facebook User Timeline

Close