Praktische info

Praktische info

Groepen

Verdiepende groep: We dansen elke maandag van 19.30 tot 21:30 /21.45 (deur is open om 19.10 uur) in buurtcentrum De Bolder (zie onder aan deze pagina). De les begint om 19.30 uur met een deelronde en een stukje theorie m.b.t. het thema van de les. Deze groep is nu gesloten; mede door succesvolle grootte van de groep.

Introductiegroep/beginnersgroepWil je kennismaken met biodanza? Door enthousiaste aanmeldingen zijn er nu 2 mogelijkheden: op de maandagochtend vanaf  8 januari en in maart op de dinsdagavond (bij voldoende aanmeldingen).

Dinsdagavond: Op 2 april t/m 4 juni  kan er weer een introductiegroep (van 8 lessen) op de dinsdagavond starten: als er minimaal 8 deelnemers zijn voor de gehele cursus en met een aantal nieuwe deelnemers die tussentijds instromen, dan gaat de cursus door. De kosten zijn €98,00 voor 8 lessen. Bij tussentijdse instroom is het dan een introductiekaart van 3 lessen of een aanpassing van de resterende lessen.  Bij voldoende aanmeldingen kunnen we blijven dansen t/m de zomervakantie. Na deze introductielessen kan je in september instromen bij de maandagavond groep, afhankelijk van de aantal deelnemers op dat moment. De danslocatie is alleen voor deze cursus op de zolder van Creatief Centrum InsideOut, Brinkhoekweg 2. We dansen dan  op de dinsdag van 19.30 tot ongeveer 21.15 (deur is open om 19.15 uur). De les begint om 19.30 uur met een deelronde en een stukje theorie m.b.t. het thema van de les.

Meedoen en informatie

Wil je meedoen? dan vind ik het fijn dat je vooraf even met mij belt of mailt met hierin je telefoonnummer. Het is nl. erg fijn om voordat je start met dansen telefonisch even kennis met elkaar te maken; je kan dan vragen stellen en ik kan je wat uitleggen over mijn lessen en biodanza.

Kan je een les niet komen, dat stel ik het op prijs dat je het even laat weten voor 17.00 uur. Biodanza is n.l. niet alleen dansen, het is tevens een systeem dat affectiviteit belangrijk vindt, dus ook omzien naar elkaar in respect en het contact met de groep zijn daarin van wezenlijk belang. 

Voor meer informatie kan je me altijd bellen of mailen. 

Anneke kan je bereiken: telefonisch 06-12352919 of met een mailtje naar info@biodanzainzwolle.nl

Wat trek je aan?

We dansen in gemakkelijk zittende kleding en het is handig om dit in laagjes te dragen; neem een vestje o.i.d. mee nu de ventilatie meer aanstaat. Op blote voeten dansen is fijn, sokjes (let op met uitglijden) of dansschoentjes mogen ook.

Wat is handig om nog meer te weten?

 • Zorg goed voor je eigen gezondheid, het advies is blijf thuis als je écht niet fit bent.
 • De ruimte heeft een goed ventilatiesysteem dat verse lucht van buiten naar binnen brengt en omgekeerd.
 • Zorg voor de hygiëne is binnen biodanza altijd een vraag aan de deelnemers; zorg dat je lekker fris en schoon bent en gebruik liever geen (of zo min mogelijk) parfum.
 • Als je rookt, zorg dan dat je niet naar nicotine ruikt.
 • Grote armbanden, horloges, ringen en oorbellen kunnen jou of anderen in de weg zitten.
 • Als je fysieke klachten hebt, medicijnen gebruikt of een psychiatrisch verleden hebt, of onder behandeling bent, neem dan vóóraf contact op om de mogelijkheden en risico’s te bespreken. Zorg goed voor jezelf, reguleer je zelf, luister naar je lichaam en je gevoel is een belangrijk aspect in biodanza.
 • Sta jezelf toe om te zijn wie je bent (binnen de context van de oefeningen). Door jezelf te uiten, blijf je in contact met jezelf.
 • Dans in afstemming anderen, zodat iedereen ervan kan genieten; door rekening te houden met de grenzen van de ander en je eigen grenzen duidelijk aan te geven.
 • Er wordt niet gesproken tijdens en tussen de oefeningen om het hoofd meer rust te geven en het effect van de oefeningen te maximaliseren.
 • Laat je meevoeren door de flow van de les.
 • CommitmentOf je nu betaalt per periode of per losse les, ik wil je vragen om zo trouw als mogelijk te komen. Biodanza brengt een transformatieproces in jezelf op gang; het is meer dan alleen dansen voor de fun. Dat proces heeft het nodig dat je regelmatig aanwezig bent en je verbindt met de groep. De groep is de voedingsbodem waarbinnen je kunt experimenteren, onderzoeken, leren en het nieuwe kunt toelaten. De anderen zijn voor jou “de groep” en jij bent dat voor de anderen.
 • Aansprakelijkheid“Biodanza  in Zwolle” noch docente Anneke Blokzijl, noch degene die de lessen eventueel vervangen, zijn aansprakelijk voor schade ontstaan door deelname, verlies of diefstal. Deelname vindt plaats op eigen risico.

Waar is het?

Maandagavond verdiepende groep: Multicultureel Centrum De Bolder, Dobbe 29, Zwolle, achter winkelcentrum de AA-landen (ingang bij bibliotheek).

Maandagochtend introductie-beginnersgroep: Domusica, Radewijnstraat 10, Zwolle:  zaal boven

Introductiegroep dinsdagavond: Creatiefcentrum Inside Out, Brinkhoekweg 2, Zwolle: op de zolder.

Wat zijn de kosten?

 • een losse les  € 17, –
 • een 10-lessenkaart  € 155, – : de kaart is 12 weken geldig
 • een   5-lessenkaart €   80, – : de kaart is   6 weken geldig
 • jaarkaart september t/m half juli ’24 € 525,- (mag ook in 2-delen betaald worden in september en januari)
 • een introductiekaart van 3 lessen € 35,00: biodanza kan je het beste ervaren als je een aantal lessen achter elkaar danst. Deze kaart is hiervoor bestemd en is 4 weken geldig.

 

Facebook User Timeline

Close