Wie is Anneke

Wie is Anneke

Hallo, ik ben Anneke Blokzijl.

Ik heb biodanza ontdekt op een vakantie in 2007. Ik dacht dat ik al het een en ander aan persoonlijke ontwikkeling ontdekt had en ‘niets’ daarin meer nodig had. Hahaha, dat bleek al vlug niet zo te zijn. De muziek, de dans en mijn mededansers raakten nog heel wat emoties, gedachten en gevoelens bij mij. En… wat nog het meest opvallende was…. ik had plezier, puur genieten was het!
Ik besloot me aan te sluiten bij een wekelijkse groep in Zwolle. Wat ik de jaren daarna vooral ontdekte is dat ik meer plezier in mijn leven kreeg, mijn creativiteit (schrijven, beelden maken, schilderen en opener denken) kreeg steeds weer een nieuwe impuls. Ik werd steeds meer ‘Ik’, al mijn rollen als moeder, zuster, vriendin, juf, coach, collega vielen weg. Ik mocht mijn dans dansen. Daarbij ben ik me nog meer gaan verwonderen over hoeveel prachtige muziek er op de wereld is en nog steeds gemaakt wordt.
De muziek zet en houd mij in beweging en daar voel ik me heel goed en gezond bij.
Happy hips, happy smile’s zei mijn eerste biodanzadocent. 🙂

Na een aantal jaren boeiende weekenden en prachtige biodanzavakanties te hebben beleefd, ben ik de opleiding tot biodanzafacilitator in Eindhoven gaan volgen in september 2014. Deze heb ik op 18 mei 2018 met succes afgerond en mag me nu biodanzafacilitator noemen. Mijn eindscriptie, mono-grafie, had als onderwerp ‘Ont-dekkingsreis naar levensgeluk’. Neem gerust contact met me op als je hiervoor interesse hebt.

In januari 2019 heb ik de specialisatie biodanza voor kinderen en jongeren behaald en zal in de toekomst daar activiteiten voor gaan opzetten. Hoe mooi is het als een kind op een  ontspannen wijze zich vrij kan bewegen op muziek en zichzelf zo kan ontdekken hoe hij/zij contact maakt en zich emotioneel positief kan ontwikkelen en zichzelf leert kennen.

In juli 2021 heb ik de specialisatie biodanza in de natuur gevolgd. Veel had ik zelf al mogen ervaren en nu kan ik het zelf aanbieden. Het gaat daarbij nog meer in het hier en nu aanwezig zijn, vanuit contact met jezelf met al je zintuigen contact maken met de natuur en daarbij andere bewegingen en ervaringen hebben dan ‘dansen met blote voeten op het gras’.

In mei 2022 heb ik de extentie ‘Identiteit en de 4 elementen’ gevolgd. Een uitnodiging om expressie te geven aan datgene wat jou in beweging zet, je kwaliteiten daarin te ontdekken én te dansen met wat je wil toevoegen/uitnodigen in je leven. Het gaat dan om de kwaliteiten van de elementen aarde, vuur, water en lucht.

In augustus 2023 heb ik de extentie ‘Het pad naar extase’ gevolgd; een mooie verdieping om in de dans vanuit je identiteit ervaringen te beleven en toegang te krijgen tot iets groters, tot een hogere staat van bewust zijn dan zichzelf. Met gevoelens van vrijheid, bewustzijnsverruiming van eenheid en mystieke levendigheid. Het gevoel dat iets gewoons buitengewoon kan worden.

In juli 2022 ben ik met pré-pensioen bij het onderwijs gegaan, waardoor ik meer mogelijkheden heb om te doen waar ik blij van word; o.a. meer danslessen geven dan 1 groep in de week. Ik ga vooral ontdekken wat er allemaal mogelijk is in dat wat ik aanbied.

Ik ben aangesloten bij Vereniging voor Biodanzadocenten Nederland. (VBN) Hier volg ik regelmatig verdiepingsdagen of verdiepingsweekenden door hen of een opleidingsschool georganiseerd.

Ik heet je van harte welkom bij biodanza in Zwolle en ik hoop dat je veel plezier mag hebben en vele mooie ontdekkingen mag doen.

 

Facebook User Timeline

Close